Behåll mobilnummer vid operatörsbyte

När man går i tankarna för att skaffa ett nytt studentabonnemang så kanske man också fungerar på ifall man måste byta sitt nummer. Det första du tänker på är hur jobbigt det skulle vara att behöva ta kontakt med alla myndigheter, arbetsplatser, att behöva skylta med det på sociala medier och för att inte tala om behöva ringa upp alla gamla släktingar som inte finns online!

Behålla nummer men byta mobiloperatör?

Idag är det väldigt vanligt att man kan behålla sitt nummer när man byter operatör. Det kallas mobil nummerportabilitet och det fungerar på alla tecknade abonnemang samt även kontantkort. Har man ett kontantkort kan man behöva registrera det på sitt personnummer, men detta tar bara någon minut och går vanligtvis att göra på hemsidan till din operatör eller genom att skicka ett SMS.

Det enklaste sättet att flytta över sitt nummer är att kontakta den mobiloperatör du vill byta till så hjälper de till att registrera ett byte så din gamla operatör som i sin tur överlämnar sitt nummer.

Ta med sig numret

Ifall du blir nekad att flytta ditt nummer från din operatör du har i dagsläget så kan du hänvisa till att det finns en lag där de är skyldiga att lämna ifrån sig ditt mobilnummer. Dock gäller inte samma skyldigheter för den nya operatören om att de måste ta emot numret.

Kostar det någonting att flytta sitt mobilnummer?

Nej, själva förflyttningen av numret får inte kosta något eller tas någon extra avgift för. Ifall du har valt att byta operatör men har tid kvar kan du behöva betala för det befintliga avtalet. Tänk även på att även om själva flytten inte kostar något så kan den nya operatören ta en kostnad för att teckna ett nytt abonnemang. Men detta är givetvis inte schysst att göra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *