Jämför studentabonnemang

Genom att jämföra mobilabonnemang kan man enkelt spara en hel del onödiga utgifter. Skillnaderna mellan olika abonnemang behöver inte vara stora, men priserna kan däremot vara det. Vi har satt ihop en jämförelse som vi löpande (månadsvis) uppdaterar med färsk information i form av priser, tillval, begränsningar (sms, samtal, surf etc.). På detta sätt kan du alltid känna dig säker om att du kommer kunna hitta billigast studentabonnemang genom vår jämförelse.

Jämför mobilabonnemang för studenter

När man jämför olika studentabonnemang, så skall man titta efter likheter och olikheter för att hitta det bästa telefonabonnemanget för dig som studerar. Här nedan ser du olika saker som du kan tänka på när du jämför för att hitta ditt bästa abonnemang:

  • Täckning
  • Prisbild
  • Surfmängd
  • Spara surf
  • Med eller utan mobil
  • Vad har de för kampanjer
  • Erbjudanden
  • Rabatter
  • Hur mycket surf behöver du
  • Gratis samtal och sms

Hitta bästa mobiloperatörer

Det finns mycket att tänka på när du ska jämföra mobiloperatörer. Förutom pris och täckning som kanske är det som man först tänker på när man ska jämföra mobiloperatörer så spelar kundservice, bindningstider och andra servicefunktioner en större roll än man först kan tänka sig. Även om du betalar en billig avgift för ditt fastprisabonnemang så vill man ju ha ett så enkelt mobilägande som möjligt. Alla mobiloperatörer har sin inriktning, vissa har fokuserat på flexibilitet, såsom Vimla. Andra har fokuserat på täckning, pris och bra kundservice såsom Fello. Vilken mobiloperatör som passar dig beror till stor del på vad du själv värdesätter för funktioner av din mobiloperatör.

Mobiloperatörer

Här listar vi alla de bästa mobiloperatörerna i Sverige. Men vad är det egentligen som utmärker en bra mobiloperatör? Det är inte alltid en så lätt fråga att besvara som man först kan tro. En väldigt viktig del är förstås täckningen. Det finns många som har en täckning som når en viss procent av befolkningen. Men tänk då på att det är just befolkningen och inte av ytan. ifall du bor i Norrland kan det vara sämre täckning eftersom det inte är lika lönsamt för operatörerna att bygga där då befolkningen är så pass liten.

Priset är också en viktig aspekt. För många är det den allra viktigaste. Det finns en hel rad med virtuella operatörer som är otroligt billiga på grund av att de slipper lägga pengar på att förnya och bygga ut nätet. Under respektive operatör hittar du samtliga abonnemang och erbjudanden från operatören. Klicka dig in och jämför!

Fastpris

Fastpris är nu för tiden den allra vanligaste typen av abonnemang. Förr var det väldigt dyrt med fastpris jämfört med andra alternativ, men nu när priserna har sjunkit så tycker de allra flesta att det är skönt att slippa tänka på hur mycket man ringer, smsar och surfar, utan att man kan göra det helt fritt utan att behöva tänka på de ekonomiska konsekvenserna.

De allra flesta har helt obegränsade fastprisabonnemang, såsom Fello, men det finns också de som har en extremt hög begränsning, t.ex. 20’000 sms per månad. Du kommer aldrig komma upp i det, men det finns ändå en övre gräns.

Surfpott i fastprisabonnemang

Det enda som egentligen skiljer i fastprisabonnemangen är täckningen och framför allt hur mycket du får lov att surfa i abonnemanget innan du slår i ditt maxtak. Även om du kommer upp i den datamängd som du har på ditt abonnemang så kan du fortsätta surfa, dock med extremt låg hastighet.

Nätet blir alltså aldrig helt avstängd. Dessutom så kan man nästan alltid köpa till mer datamängd ifall det mobilabonnemanget som du har valt innehåller för lite surfmängd jämfört med vad du behöver. Det kan vara ifall ditt bredband hemma har lagt av eller om du är på semester i något ställe där det inte finns wifi.

Täckningen på fastprisabonnemang

Täckningen beror ju såklart på vilken operatör u väljer att köpa ditt fastprisabonnemang av. De flesta operatörer på den Svenska marknaden har riktigt bra täckning. Självklart finns det de som har ännu bättre täckning än vad man kan förvänta sig av de allra flesta. Dessa är de som går i Telias nät. Det gäller alltså Fello, Halebop och Telia själva. Ifall du väljer att köpa ett fastprisabonnemang av dem så vet du att du kommer kunna använda din telefon i i stort sett hela Sverige.