Välja Simkort – Välj rätt Simkort till din Mobil

Om du skaffat ett nytt studentabonnemang, har köpt en mobil, surfplatta, router eller modem som kräver sim-kort under de närmsta månaderna så får man i de flesta fallen ett helt nytt sim-kort, eller telefonkort som det även kan kallas, trots att det gamla fungerade utan problem.

Välj rätt Simkort till din mobil

Då kan det vara så att du inte har rätt storlek på ditt sim-kort. Läs nedan för att veta mer om de vilka kortmodeller som finns och vilka skillnaderna är:

Mini-sim / Standard-sim

Den äldsta sim-kort modellen som fortfarande finns på marknaden idag är mini-sim som även brukar kallas standard-sim. Denna modell är vanligast i äldre mobiler som inte är smartphones, modem och routrar. De är lite större modell av sim kort.

Micro-sim

Mellanstorleken på sim-kort är den som lustigt nog kallas för micro-sim. Denna är då något mindre än simkort i storleken mini och standard. Vanligtvis använder man nu detta sim-kort till vissa surfplattor och nyare smartphones. En mobil som använder micro-sim är bland annat Samsung S5och iPhone 4/4S.

Nano-sim

Det minsta telefon-kortet som finns på marknaden idag är nano-simkort. Detta var till början bara en standard för mobiler från Apple (iPhone 5 och iPhone 6), men har nu övergått till att vara branschstandard och används numera i de flesta olika mobiler.

Triple-sim

Så, efter att tagit fram tre standardstorlekar skapades marknadens nyaste och smartaste sim-kort, triple-sim. Denna sortens kort är inte bara ett sim-kort utan det kan användas som alla tre sim-kortsmodeller: mini(standard), micro och nano.

Ett Triple-simkort har alltså skal och ramar som man använder för att anpassa sitt simkort till att vara den storlek man behöver. Detta är väldigt bra att använda ifall man ofta byter mobil eller behöver lämna in sin vanliga telefon på service. Tänk på att behålla skalet och ramarna ifall du kan behöva använda dem vid ett senare skede!

Så, vad är skillnaden?

Innehållsmässigt är det ingen skillnad mellan de olika modellerna, förutom just storlekarna. Funderar du på att köpa en ny mobil, surfplatta, router eller ett modem men är osäker på ifall du behöver ett nytt sim-kort brukar denna informationen finnas på kravspecifikationen och i guiden för enheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *